• Scandinavisch Dorp

    Overnachten

    In een unieke blokhut

Het Paterswoldse meer

Dit populaire meer leent zich uitstekend voor allerlei soorten watersport. Huur bijvoorbeeld een zeilbootje en verken de eilanden. Of ga lekker zwemmen bij een van de strandjes, ook geschikt voor de kleintjes. In de winter en de herfst kun je er heerlijk wandelen en bij stevige vorst wordt er zelfs een tourtocht uitgezet. www.paterswoldsemeer.nl

Natuurgebied de Onlanden

Dit jonge natuurgebied heeft een ongekende rijkdom aan flora en fauna. Zo dichtbij de stad Groningen vind je er vele moerasvogels en bijzondere grazers en zelfs de zeearend en de otter voelen zich er thuis. Een aanrader is om vlak voor zonsopgang de 26 meter hoge uitkijktoren te beklimmen, het uitzicht is fantastisch!

Stad Groningen

De leukste studentenstad van Nederland, de meest fietsvriendelijke stad, a winning alternative to Amsterdam (volgens CNN), Groningen is het allemaal. Natuurlijk mag u het Groninger Museum niet missen, bekend vanwege spraakmakende tentoonstellingen en de opvallende architectuur. Maar wist u dat Groningen ook tal van eeuwenoude hofjes kent? En dat het centrum van de stad zo compact is dat u lekker lopend rond kunt dwalen? Kijk op www.visitgroningen.nl voor de beste tips.

Pieterpad

Het Pieterpad is misschien wel de bekendste wandelroute van Nederland. De route voert van Pieterburen bij de Waddenzee naar de Sint Pietersberg bij Maastricht. Etappe 3, van Groningen naar Zuidlaren (21 km), voert u over het prachtige Hoornse Dijkje, langs het Paterswoldse Meer.

Overnachten in een Finse blokhut

Overnachten in Scandinavische sfeer in Finse blokhutten

Op ons terrein staan sinds jaar en dag originele Finse blokhutten in een halfronde cirkel met in het midden een overdekte vuurplaats. De blokhutten zijn comfortabel ingericht en bieden plaats aan maximaal 4 personen. Iedere blokhut heeft een veranda, waar je in de zomer heerlijk van de zon kunt genieten. In de winter zorgt de gaskachel voor een behaaglijke warmte. U kunt kiezen voor een standaard blokhut met basisvoorzieningen, de luxere blokhut-extra of de romantische blokhut. Maar welke u ook kiest, u bent verzekerd van een originele overnachting in Scandinavische sfeer.

Bekijk onze unieke blokhutten

Originele Finse blokhutten

Gastbeoordelingen

We horen graag wat u van het verblijf vindt